Puddefjordsbroen

Fra Kunsthistorie
Hopp til: navigasjon, søk
Puddefjordsbroen
Foto: Nina Aldin Thune
Puddefjordsbroen mot Gyldenpris
Foto: Nina Aldin Thune

Puddefjordsbroen strekker seg over Damsgårdssundet, som er den smaleste delen av Puddefjorden i Bergen. Broen ble åpnet i 1956 og den strekker seg fra Møhlenpris på sentrumssiden til Gyldenpris på Laksevågssiden. Den er bygget i betong og har buefasong. Hovedspennet på broen er 150 meter, tilsammen 461 meter. På det høyeste punktet er Puddefjordsbroen 30 meter over vannflaten på Puddefjorden. Broen erstattet i 1960 den gamle Laksevågsfergen fra Nøstet til Laksevåg. Den er nå del av riksvei 555.

Historikk

Puddefjordsbroen var blant de første veiprosjekter i Norge som ble finansiert ved hjelp av bompenger. For å få dette til, ble Bro- og tunnelselskapet i Bergen stiftet. Broen ble lånefinansiert, siden forhåndsbompenger var betraktet som en uting. Ved sluttføringen begynte de kjørende å betale – og de kom bare til Laksevåg.

Løvstakktunnelen var neste byggetrinn og ble fullført med en kjørebane i hver retning. Denne var ferdigbetalt få måneder før det nye forhåndsbompengesystemet kom på plass. Til sentrum kom man etter hvert direkte inn via den første Nygårdstunnelen. Etter byggetrinn to er denne reservert offentlig befordring og utrykningskjøretøyer, mens vanlig trafikk har fått egne tunneler som ender i trafikkmaskinen på Nygårdstangen.

Utvidelse

Opprinnelig hadde broen tre felter. Det midterste feltet byttet kjøreretning mellom morgenrushet og ettermiddagsrushet. I 1999 ble det imidlertid bygget en nær identisk bro helt inntil den gamle, på sørsiden. Den utvidede broen har følgelig seks felter, tre hver vei, og inngår nå i det bergenske motorveisystemet -- skjønt broen har ikke formelt status som motorvei.

På sentrumssiden fortsetter veien inn i Nygårdstunnelen, mens på Laksevågssiden kan man fortsette inn i Damsgårdstunnelen (hvis man skal videre vestover, som til Loddefjord, Haakonsvern, Sotra, Øygarden eller Askøy), og i Løvstakktunnelen (hvis man skal til Fyllingsdalen). Ved broens ender er det også avkjørsler til dens lokalområder.

Under stormen 23. januar 1994 ble broen truffet av boligplattformen «Polyconcord» som hadde slitt seg fra BMV Laksevåg hvor den lå ankret. Man var en stund redd for at broen ville bli ødelagt, men plattformen grunnstøtte like før, noe som dempet sammenstøtet. Likevel ble rekkverk og et fortau ødelagt og lysmaster slått skjeve.