Largo di Torre Argentina

Fra Kunsthistorie
Hopp til: navigasjon, søk

Largo di Torre Argentina er en plass i Roma, på den historiske Marsmarken, noen hundre meter vest for Kapitol. Plassen er oppkalt etter Torre Argentina, et tårnliknende bygg som ligger ved plassen. Tårnet ble bygd i 1503 av den pavelige seremonimester Johannes Burckhardt. Burckhardt var fra Strasbourg, som på latin kaltes Argentoratum.

Det mest bemerkelsesverdige ved Largo di Torre Argentina er det tilliggende freda området med romerske tempelruiner (Area Sacra di Argentina). Under saneringsarbeider ble det i 1909 avdekka til sammen fire templer, datert til mellom det 2. og 4. århundre f.Kr. I tillegg fant en også deler av Pompeiusteateret.

På vestsida av plassen ligger Teatro Argentina, et operahus fra 1700-tallet. Flere kjente operaer har hatt sin urpreimere her, blant annet Rossinis Barbereren i Sevilla og Verdis I due Foscari og La battaglia di Legnano.

Et annet særprega bygg ved plassen er Torre del Papitto («den lille pavens tårn»), som i følge tradisjonen skal være bygd av motpaven Anacletus II.

Eksterne lenker

Commons

Commons har multimedia
for Largo di Torre Argentina.