Bruker:Nina

Fra Kunsthistorie
Hopp til: navigasjon, søk


Nina Aldin Thune
e-post til meg
Brukerbidrag
IMG 0142.3.jpg
Kontakt:  E-post kunsthistorie
Sted:  Bergen
Født:  09.06.1952
Twitter:  mrsnina
Utdanning: 
Nettsider: 
Arbeider: 
Erfaring: 
Annet: 
Camera lens.jpg Denne brukeren er
fotograf.
Mariasmall.jpg Denne brukeren er
kunsthistoriker.


Architect.jpg Denne brukerens interesse er
arkitektur.


Logo fortidsminneforeningen.jpg Denne brukeren er medlem av
Antikvarisk utvalg,
FMF Hordaland
.

Jeg heter Nina Aldin Thune og er Cand. philol. med fagene: Kulturvern/kulturformidling, sosiologi og hovedfag i kunsthistorie og bor i Bergen. Cand. mag graden er fra Universitet i Bergen og hovedfaget som førte til Cand. philol. er fra Universitet i Oslo.

Jeg har startet Kunsthistorie.com og Farmasihistorie.com som begge har egne fagwikier. Jeg har også ansvar for bilder på Buekorpsene. com som er en nyhetside for Buekorpsene i Bergen der de aktive skriver selv. Jeg arbeider mest med å skrive om kunsthistorie på denne fagwikien.

Kunsthistoriker

Som kunsthistoriker er jeg mest opptatt av middelalder, og bysantinsk kunst og arkitektur fra alle perioder. Hovedoppgaven min er om apotek og apotekikonografi samt utviklingen som fant sted da lovverket gjorde det mulig å opprette apotekkjeder. I 2010 hadde jeg et innlegg på Det 22. Nordiske Ikonografiske Symposium om Apotekets dyreverden. I 2012 på Det 23. Nordiske Ikonografiske symposium var mitt innlegg om Sykdom, død og helbredelsens ikonografi.

Farmasihistorie

Jeg har arbeidet med farmasihistorie og skreven noen artikler om emnet. Min hovedinteresse ligger i skjæringspunktet mellom farmasihistorie og kunsthistorie. I min hovedoppgave arbeidet jeg med ikonografiske problem knyttet til apotek. Jeg har også holdt en del innlegge på kongresser og er medlem av Norsk Farmasihistorisk Selskap. Jeg har arbeidet med å lage er farmasihistorisk vindu ved Apoteket St.Georg i Oslo som ble tatt vekk i 2010 etter at apoteket hadde fått nye eiere. Jeg har holdt innlegg på en rekke farmasihistoriske kongresser, blant annet for Britiske farmasihistorikere i 2012 Windows in Canterbury Cathedral. Under farmasidagene i Oslo i 2012 holdt jeg foredraget Mirakelmedisin fra katedralen i Cantherbury. I 2017 ble jeg medlem i Det Internasjonale Farmasihistoriske Akademi [1]


Kulturvern og formidling

Jeg har skrevet på Wikipedia siden høsten 2004 og var også administrator der fra 2005-2014. Jeg arbeidet mest med artikler relatert til de fagene jeg har formell kompetanse i. I 2014 avsluttet jeg dette arbeidet.

I 2007 ble jeg valg til styremedlem for Wikimedia Norge og i 2009 ble jeg leder. Jeg hadde ledervervet til 2010. Jeg har holdt en rekke innlegg der jeg har fortalt om fagwikier og Wikipedia. Som leder deltok jeg på Chapters meeting 2010 i Berlin. Jeg er interessert i formidling av fri kultur og Cultural Collaborations Project! og deltok på en konferanse i Paris i 2010.

Jeg er fagansvarlig for artikler om Bergen og Norske kirkebygg på Store Norske Leksikon.

I 2014 ble jeg medlem av antikvarisk utvalg og Leder av Bergen Lokallag av Fortidsminneforeningen. ledervervet hadde jeg til 2016. I 2016 ble jeg først varamedlem og senere styremedlem i Fortidsminneforeningen Hordaland avdeling.

Presentasjoner

ISHPs database
Artikler fra utdanning, publisering, etc.

Hovedfag

Mine brukersider

På kunsthistorie

Andre lenker

Andre arbeider

Farmasihistorisk vindu ved Apoteket St.Georg i Oslo
  • Farmasihistorisk vindu ved Apoteket St.Georg i Oslo