Bergen hovedbrannstasjon

Fra Kunsthistorie
Hopp til: navigasjon, søk

Bergen hovedbrannstasjon ligger på Lungegårdskaien 44, på Nygårdstangen ved Store Lungegårdsvann, sentralt plassert ved et trafikkknutepunkt i Bergen.

Bygningen

Bygningen tegnet av arkitektkontoret Stein Halvorsen AS fikk 1. premie etter en konkurranse i 2000. Brannstasjonen ble oppført mellom 2005-2007. Bygningen har form som en kvart sirkel. Mot trafikkmaskinen virker bakveggen lukket og i stor grad tekket med kobber. Hovedfasaden vendt mot Store Lungegårdsvannet og Fjellsiden er bygget i glass og ubehandlet, sibirsk lerk.

På bakkeplan er det et stort garasjeanlegg. Oppholdsrom, soverom og kantine ligger i 2. etasje og kontorer øverst. Bygningen inneholder også treningsrom og en stor gymsal. Bygningen er på totalt 7800 kvadratmeter og hadde en kostnad på 180 millioner. Prosjektets totalkostnad var på 300 millioner kroner.

Se også

Eksterne lenker